23 Nisan 2012 Pazartesi

Gurbette Trabzonsporluluk

    Gurbette Trabzonsporluluk çok farklıdır.Taraftarın duyduğu özlem apayrıdır.Trabzon'da yaşayan insanlar gibi değildir.2 haftada bir maça gidemez onlar.Bekleyişleri çok uzundur çok.Duydukları özlem tarif edilemez, onların yerinde olmak istemez insan.Ama kaderimiz bu derler, isyan etmeyip ilk gün ki gibi severler ve desteklerle takımlarını.




      Ağızlarında hep Trabzonspor vardır.Hiç eksik etmezler, her cümlede bir Trabzon kelimesi mutlaka geçer.Yaşayış amaçları olmuştur takım, hayata tutundukları daldır onlar için Trabzonspor.Dualarında hiç eksik etmezler, kimisinin babası ağır hastadir, hayati tehlikesi vardır ama o yine Trabzonspor'u eksik etmez, babası gözlerini açsında takımı görsün der.Öyle mutlu olsun der hep içinden.Öyle dua eder...

      Gurbette takımı desteklemek apayrıdır.Gün sayarlar takımı görmek için.Kimisi vardır; Avrupa kupasında yaşadığı şehrin takımıyla aynı gruba düşsünde Trabzonspor buraya gelsin, takımımı burada göreyim diye dua eder.Öyle ki duası kabul olur, yaşadığı şehrin takımı ile aynı gruptadır Trabzonspor.Ondan sonra da gün sayar, 2 ay öncesinden başlar gün saymaya, aynı askerler gibi şafak tutar.Takımı gelir, kamp yaptığı otelin önünde bekler usulca, futbolcuları görmek onlar ile fotoğraf çekilmek için can atar.




     Trabzonspor kendi ülkesinde kamp mı yapacak ? Orada yaşayan Trabzonspor taraftarından mutlusu yoktur dünyada.Çünkü takımı yılda bir iki kez görme imkanı vardır.Bunu kaçırır mı hiç ? Takım maç mı yapacak yaşadığı yerde, ne yapar eder takımın ineceği hava alanı ve saatini öğrenir,kilometrelerce uzaklıktan gelir yerinde karşılar takımı.Böyle mutlu olur gurbette ki taraftar.Öyle hazırlar kendini.Maç günü gelir, hayatında yaşayamayacağı anlardır o anlar öyle destekler takımı.

    Biletleri günler öncesinden tüketir gurbette ki insan.Sabahleyin erkenden kalkar bilgisayar başında biletini alır.Bu şansı kaybeder mi hiç ? Sabahlara kadar uyuyamaz, tuttuğu takım yanına geliyor, hayatının anlamı olan takımı görecek.Uyku tutar mı hiç ? 




   Bir özlemdir gurbette ki taraftar için Trabzonspor.Hayatın anlamıdır onun için.duvarlarında hep o renkler vardır.Bordo - Mavi dir, hayat onun için.Başka renk bilmez onlar.Aklı fikri hep Trabzonspordur.Onunla üzülür, onunla mutlu olur, tüm duyguları onun sayesinde yaşar.
  
  Trabzon'da yaşayan taraftar ile farkı budur aslında.Düşüneceği varı yoğu Trabzonspordur.Uzaktır ona ama kaderi budur.Bilincindedir her şey, unutamayacağı anları hafızasına yer edinir.

        Peki siz ? Gurbetteki taraftarın yerinde olmak ister misiniz ? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder